Beställ online
Till beställning

Miljö och Kvalitet

Omtanke om naturen

Ibland blir något stött. Ett par äpplen, ett knippe bananer. Har det gått för länge så kommer ingen att köpa. Men hos Gotlandspecialisten låter vi inget gå till spillo, med jämna mellanrum kommer en bonde hämtar upp allt avfall och komposterar det. Övermogen ananas och slokande rädisor blir istället gödsel som ger energi till nya gotländska morötter och potatisar.

Givetvis sopsorterar vi också allt vårt eget avfall.

Kvalitet

"Det handlar om kunskap om produkterna. Kunskap och god kylförvaring."

Joakim Engström arbetar på Gotlandspecialistens lager med att ta hand om de stora mängder frukt och grönsaker som kommer in varje dag för ompackning och vidare leverans ut till kunderna.

På Gotlandspecialisten har man fyra olika kylzoner för färskvaror. Potatis, äpplen och apelsiner till exempel ska förvaras i fyra grader, medan sallad, paprika och meloner ska ha åtta grader. Bananer och basilika håller bäst i temperaturer runt fjorton grader. Som Joakim säger:

"Det är kanske inte låter som någon stor temperaturskillnad, men det gör enorm skillnad i kvalitet, och det märker våra kunder." 

Miljö och Kvalitet